
Kokeilin reseptiä, jonka olin kirjoittanut talteen jostain lehdestä aiemmin. Oli todella herkullista! Käytin paistamiseen keväällä hankkimiani Tuias-merkkisiä käsintehtyjä keraamisia kupposia ja näin saatiin myös kauniit astiat tarjoilua varten. Tässä resepti:

Täyte: 1 litra (500 g) raparperipaloja, 1 dl sokeria, 1 tl kanelia, 2 tl perunajauhoja
Taikina:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
- Levitä raparperipalat voideltuun piirakkavuokaan tai pienempiin uuninkestäviinn kuppeihin.
- Sekoita keskenään sokeri, kaneli ja perunajauhot ja ripottele seos raparperien päälle.
- Peitä vuoka tai kupit foliolla ja anna raparperien hautua uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Levitä taikina pehmenneiden raparperien päälle ja paista uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia.
- Tarjoile haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.