5.5.2014

Keväinen raparperipaistos

Ensimmäiset raparperin varret alkoivat olla jo niin isoja, että niistä sai loihdittua kevään ensimmäisen raparperiherkun.

Kokeilin reseptiä, jonka olin kirjoittanut talteen jostain lehdestä aiemmin. Oli todella herkullista! Käytin paistamiseen keväällä hankkimiani Tuias-merkkisiä käsintehtyjä keraamisia kupposia ja näin saatiin myös kauniit astiat tarjoilua varten. Tässä resepti:



Keväinen raparperipaistos

Täyte: 1 litra (500 g) raparperipaloja, 1 dl sokeria, 1 tl kanelia, 2 tl perunajauhoja
Taikina:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa

  1. Levitä raparperipalat voideltuun piirakkavuokaan tai pienempiin uuninkestäviinn kuppeihin.
  2. Sekoita keskenään sokeri, kaneli ja perunajauhot ja ripottele seos raparperien päälle. 
  3. Peitä vuoka tai kupit foliolla ja anna raparperien hautua uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää.
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  5. Lisää joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
  6. Levitä taikina pehmenneiden raparperien päälle ja paista uunissa 175 asteessa 20-­25 minuuttia.
  7. Tarjoile haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.