
Aiempaa kokemusta raparperin siirtämisestä tai jakamisesta meillä ei ollut, joten tutkin asiaa netistä tarkemmin. Kevät ilmeisesti on kuitenkin paras aika raparperin jakamiseen. Versot ovat jo alkaneet kasvaa kunnolla, mutta kasvi on kuitenkin vielä niin pieni, että sitä on helppo käsitellä.
Valitsimme kasvimaalta yksilön, joka kasvoi hieman muusta rivistä erkaantuneena. Kasvin kaivaminen olikin hieman hankalampi homma. Tarkoituksena oli ottaa runsaasti maata kasvin ympäriltä mukaan ja juuri kokonaisuudessaan.
Kasvin juuret olivat kuitenkin todella paksut ja ne uloittuivat laajalle alueelle mullan alla. Juuristo oli myös melko haurasta ja se mureni helposti lapion kosketuksesta.
Lopulta saimme kasvin ylös kahdessa osassa ja juuri jouduttiin katkaisemaan lapiolla. Raparperi lähti muuttomatkalleen mustan jätesäkin suojissa.
Raparperi pääsi kasvamaan uuteen kotipihaansa seuraavana päivänä. Toivotaan, että saimme tarpeeksi juurta kasvin mukaan ja sitä ei haittaa elinympäristön muutos, vaan se jatkaa kasvuaan yhtä elinvoimaisena kuin aiemminkin!
Jännittävä operaatio! Toivotaan, että juureva raparperi antaa uudessakin paikassa runsasta satoa vaikkapa vaaleanpunaiseen raparperimehuun - näytti herkulliselta reseptiltä blogissasi.
VastaaPoistaMulla olisi sama edessä huomeena. Saa nähdä miten saadaan ylös, jos noin hurjat juuret on.
VastaaPoistaKyllä se sieltä nousee! Olisi kiva kuulla, miten saatte juuriston ylös. Meille jäi epäilys siitä, olisiko juurta pitänyt ottaa mukaan pitempikin pätkä...
PoistaToivottavasti onnistui hyvin. Minäkin olen miettinyt omien raparperieni siirtoa. Ehkä sitä voisi yrittää. Raparperi on niin mukava ja helppo kasvi hyötypuutarhassa.
VastaaPoistaOnko raparperinne vanhaa perua? Luonnonvarakeskus näyttää etsivän sellaisia tutkimuksiaan varten.
VastaaPoistaEi ole tarkkaa tietoa raparperin iästä, voi olla todella vanhakin. Torppa on ollut tuolla paikalla yli 200 vuotta...
Poista