7.7.2015

Ruusujen istutusta

Talomme päädyssä kasvoi aiemmin valtava viidakko vanhaa karhunvatukkaa. Se levisi holtittomasti ja raapi talon seinää, joten päätimme, että siitä täytyy luopua. Viime syksynä kaivoimme kasvit ylös ja siirsimme osan vatukoista kasvihuoneen taakse. Sieltä onkin tänä kesänä noussut runsaasti uusia versoja.

Istutin syksyllä talon päätyyn tulppaanisipuleita, jotka kukkivat kauniisti tänä keväänä. Nyt jatkoin kukkapenkin työstämistä. Haimme Porvoon Seitlahden puutarhasta viisi Hansaland-pensasruusun taimea. Lajikkeessa on upean punaiset, puolikerrotut kukat ja sen pitäisi kasvaa noin metrin korkeaksi ja leveäksi pensaaksi, joka kukkii heinä-syyskuussa.

Kaivoimme noin puoli metriä syvät ja leveät kuopat taimille ja täytimme ne perenna-ja ruusumullalla. Poiskaivetulla vanhalla mullalla olikin hyvä täyttää koiran kaivamia kuoppia pihanurmella :) Lopuksi penkki katettiin kuorikatteella. Lopputulos näyttää jo nyt ihan siistiltä ja kivalta, vaikka ruusupensaat ovatkin vielä pieniä.







Istutustöiden jälkeen nautittiin pientä iltapalaa puutarhassa

1 kommentti:

  1. Hansaland ruusut on ihania. Mulla on kasvamassa ruusuaita niistä. Kasvavat muuten tosi vauhdilla, kun viihtyvät. Kaunis tuon kuorikatteen kanssa. Nättiä, nättiä. :)

    VastaaPoista