1.12.2015

Potatom-tomaattiperuna kukoistaa vieläkin parvekkeella

Istutin siskoni isolle, täysin lasitetulle parvekkeelle kaksi Potatom-tomaattiperunan taimea heinäkuun alussa. Taimet hankin Hong Kongista, eivätkä ne olleet enää olleet ihan parhaimmassa kunnossa koska niitä oli pidetty liian pienessä ruukussa liian kauan.

Taimet kuitenkin lähtivät hurjaan kasvuun ja niistä tuli niin korkeita, että parvekkeen katon korkeus ei meinannut riittää. Kasvit ovat tuottaneet tomaattisatoa syksyn mittaan ja uskomatonta kyllä, ne kukoistavat edelleenkin parvekkeella. Parvekkeen lämpötila kohoaa helposti aurinkoisella säällä edelleen pariinkymmeneen lämpöasteeseen. Tomaatit ovat olleet kaiken lisäksi todella isoja ja meheviä. Vielä jää nähtäväksi, millainen perunasato kasveista saadaan - ehkä jouluperunoita suoraan omasta penkistä!

Itselläni oli tomaattiperunan Tomtato-niminen taimi, joka oli tilattu keväällä Kauppilasta. Tämä taimi kyllä tuotti satoa kasvihuoneessani, mutta tomaatit olivat Potatomiin verrattuna pieniä. Myös perunasato jäi vain kahteen perunaan. Kasvihuone tietysti myös kylmeni parveketta nopeammin, joten kasvukausi loppui jo lokakuussa.

Jos näitä kahta lajiketta vertailee, voi ehdottamasti suositella Potatomia. Ja parvekekasvatukseen kasvi näyttää sopivan erinomaisesti!
Taimet juuri istutettuina heinäkuun alussa.

Tilanne marraskuun lopussa - ei merkkejä syksyn tulosta :)

1 kommentti:

  1. Onpa jättiläinen! Mielenkiintoinen vertailu kahden taimilajikkeen ja kasvupaikan välillä. Tästä satoa joulupöytään ja ”kuuseen” valoköynnös!

    VastaaPoista