6.3.2017

Chilin siemenet multaan

Kevät on edennyt siihen pisteeseen, että on aika miettiä tulevan kesän taimien kasvatusta. Tilannehan on se, että tänä kesänä käytössäni on vain parveke, joten mitään suurimittaisia viljelyksiä ei voi suunnitella. Parveke on lasitettu ja melko varjoinen ja avautuu luoteeseen. Ajatuksena olisi laittaa sinne kasvamaan tomaatteja tai tomaattiperunoita sekä muutama chili ja erilaisia yrttejä. Lisäksi tietysti silmäniloksi joitakin värikkäitä kesäkukkia.

Tomaatit ajattelin istuttaa myöhemmin keväällä suoraan taimista, mutta chilit haluan kasvattaa itse siemenistä asti. Ostin  punaisen Caynne long slim -chilipaprikan ja Bhut Jolokia Redin -chilin siemeniä ja laitoin ne itämään ikkunalautakasvihuoneeseen. 

Kyseessä on JiffyEasy-merkkinen 12-paikkainen kaukalo, jossa on multa jo valmiina pienissä kapselintyyppisissä laatoissa. Kun ne kastelee, kapselit laajentuvat ja multapaakku kasvaa isoksi. Tarvitaan siis vain vettä ja siemenet. Tämän jälkeen kasvihuone peitetään muovikuvulla, joka on pakkauksessa mukana. Vaikuttaa kätevältä systeemiltä, katsotaan, miten siementen itäminen edistyy.



3 kommenttia:

  1. Nehän ovat kuin herkullisia perunaleivoksia. Älä vain vahingossa syö. Anoppini kasvattaa menestyksellisesti chiliä lasitetulla parvekkeella. Omat chilini kylvin helmikuussa ja nyt ne jatkavat kasvuaan koulittuina taimina, kunnes lämpimien tultua pääsevät kasvihuoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan näyttävät joltain syötävältä :) Hauska testailla, miten parvekekasvatus sitten sujuu, kunhan ensin heräilevät eloon mullan alta. Mukavia chilinkasvatushetkiä sinulle!

      Poista
  2. Mielenkiintoinen siemenviljelmä! Odotettavissa maukkaita makuja ja värejä kesän myötä. Kaukalossa näytti ensi vilkaisulla olevan munkkirinkilöitä tai kuivattuja viikunoita:)

    VastaaPoista