Tämän vaaleanpunaisen raparperimehun reseptin löysin joskus vuosia sitten netistä. Mehu on maailman helpointa tehdä ja maistuu taivaalliselta kuumana kesäpäivänä.
Mehua voi tehdä helposti isompiakin määriä, kun suurentaa suhteessa ainesmääriä - itse olen tehnyt 10 litraa mehua isoimmassa satsissa enkä kovin tarkkaan mitannut aineksia. Hyvää tuli silti!
Vaaleanpunainen raparperimehu
Mehua voi tehdä helposti isompiakin määriä, kun suurentaa suhteessa ainesmääriä - itse olen tehnyt 10 litraa mehua isoimmassa satsissa enkä kovin tarkkaan mitannut aineksia. Hyvää tuli silti!
Vaaleanpunainen raparperimehu
- Pilko 1/2 kg raparperinvarsia (mielellään punaisia, niin mehun tulee paremmin väriä).
- Laita palat kattilaan tai muuhun astiaan, lisää 2 dl sokeria ja kaada päälle 2 litraa kiehuvaa vettä.
- Anna mehustua vähintään 5 tuntia kannella peitettynä, mielellään esim. yön yli.
- Siivilöi, pullota ja laita jäähtymään jääkaappiin.
- Tarjoile kylmänä ja koristele mintulla halutessasi.