9.7.2014

Vaaleanpunainen raparperimehu

Raparperisatoa kertyy joka vuosi runsaasti. Perinteisten raparperipiirakoiden, -paistosten ja -kiisseleiden lisäksi loistava käyttötapa on tehdä raparpereista mehua.

Tämän vaaleanpunaisen raparperimehun reseptin löysin joskus vuosia sitten netistä. Mehu on maailman helpointa tehdä ja maistuu taivaalliselta kuumana kesäpäivänä.

Mehua voi tehdä helposti isompiakin määriä, kun suurentaa suhteessa ainesmääriä - itse olen tehnyt 10 litraa mehua isoimmassa satsissa enkä kovin tarkkaan mitannut aineksia. Hyvää tuli silti!


Vaaleanpunainen raparperimehu
  1. Pilko 1/2 kg raparperinvarsia (mielellään punaisia, niin mehun tulee paremmin väriä).
  2. Laita palat kattilaan tai muuhun astiaan, lisää 2 dl sokeria ja kaada päälle 2 litraa kiehuvaa vettä. 
  3. Anna mehustua vähintään 5 tuntia kannella peitettynä, mielellään esim. yön yli.
  4. Siivilöi, pullota ja laita jäähtymään jääkaappiin. 
  5. Tarjoile kylmänä ja koristele mintulla halutessasi.