21.7.2014

Vadelmapavlova

Nimppareideni kunniaksi ja tulevan kesälomamatkan ajan koiravahtien visiittiä varten leivoin pavlovan, jonka koristelin oman maan vadelmilla ja mintun lehvillä.

Vadelmasato on tänä vuonna ollut melko hyvä, mutta marjat eivät ole olleet yhtä isoja kuin edellisinä vuosina.

Pavlova on helppo tehdä ja olen tänä vuonna ehtinyt leipoa sen useamman kerran eri tilaisuuksiin. Aluksi jännitti, miten marengin kanssa käy - tuleeko siitä sitkeää tai liian ruskeaa - mutta joka kerralla olen onnistunut.

Resepti löytyy Siskot kokkaa -blogista. Päällisiä voi sitten vaihdella sesongin ja tilaisuuden mukaan.

Pavlova sopii hyvin myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavien jälkkäriksi, siinä kun ei  käytetä ollenkaan jauhoja. Myös perinteisen kermavaahdon olen kerran korvannut kookoskermavaahdolla, kun mukana oli maidottaman ruokavalion vieras.