9.8.2014

Mojito Torpan omasta mintusta

Minttusato on tänäkin vuonna ollut hyvä, tosin talven jäljiltä mintut olivat jostain syystä lähes kuolleita. Pelastin keväällä muutaman maasta esiinnousseen mintuntaimen ja istutin ne kasvihuoneelle isoon astiaan. Siellä mintut lähtivätkin uudelleen kukoistamaan ja ne on tarkoitus istuttaa taas syksymmällä maahan talvehtimaan.

Olemme loihtineet oman maan mintusta lukuisia kertoja mojitoja. Resepti on helppo ja maku ihanan raikas!






Torpan mojito

Ainekset: runsaasti mintun lehtiä, limeä, vaaleaa rommia, ruokosokeria, jääpaloja, sitruuna-maustettua vichyä.

Yhteen lasilliseen käytetään noin puolet limestä, joka viipaloidaan lasin pohjalle, päälle laitetaan mintun lehtiä ja noin 4-5 teelusikallista ruokosokeria. Nämä ainekset survotaan sopivalla nuijalla (esim. huhmareesta) niin, että mintun lehdet ja limenpalaset menevät rikki, mutta eivät täysin murskaksi. Päälle kaadetaan loraus rommia ja täytetään sitten lasi jäillä. Kaadetaan vichyä päälle, kunnes lasi täyttyy. Koristellaan parilla mintunlehdellä ja pillillä. Ja sitten nautiskellaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti