29.3.2015

Chilit itämään

Vihdoin pääsin kylvämään chilin siemeniä! Olin tilannut ne verkkokaupasta jo helmikuussa, mutta yksi tilauksen chileistä olikin taimi eikä siemen. Taimen toimitus oli vasta viikosta 13 eteenpäin ja siemenet toimitettiin vasta samassa tilauserässä. Kylvö on nyt siis tosi myöhäisessä, joten toivotaan, että itäminen olisi tehokasta ja sato ehtisi kypsyä kesän aikana kasvihuoneella. 

Nyt on sitten itämässä Habeneron ja Hot Lemonin siemeniä sekä viime vuodesta ylijääneitä Vampiren siemeniä. Löysin myös omista chileistä pari vuotta sitten talteen kerättyjen siementen sekoituksen, joten laitoin niitäkin kokeilumielessä vielä itämään. Katsotaan, nouseeko mullasta muutaman viikon päästä uutta elämää.

Chilin taimi selvisi postilähetyksestä oikein terhakkana. Se on lajiltaan Cheynne. Ainakin se ehtii kasvaa kauden aikana ajoissa isoksi. 


Chilin siemenet kylvettyinä ja lajikkeet merkattuina. Päälle tulee vielä muovikupu.

Laitoin samalla multaan pari itänyttä valkosipulin kynttä keväisen ikkunalaudan piristykseksi. 


2 kommenttia:

  1. Mitä chiliä suosittelet vasta-alkajalle? Mikä kasvaisi hyvin eikä olisi liian tulinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen kokeillut nyt parina vuonna muutamia eri lajikkeita, mutta en ole huomannut mitään ihmeempiä eroja lajikkeiden kasvatuksen vaikeudessa. Kaikki ovat lähteneet kasvamaan ja tuottaneet satoa.

      Aloittelijoille kuitenkin suositellaan ns. helppoina lajikkeina annuum ja baccatum -chilisukuja. Rohkeasti siis kokeilemaan vaikka paria eri lajikketta!

      Suomen Chili-yhdistyksen sivuilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa eri lajikkeiden tulisuudesta ja chilien kasvatuksesta: http://www.chiliyhdistys.fi/

      Foorumilla on myös keskustelu sopivan miedoista chileistä: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8186.0

      Poista