25.9.2015

Syyshortensioiden istutus

Olin pitkään pohdiskellut, että puutarhamme laidassa, suuren männyn alla olevalle pienelle rinteelle pitäisi tehdä jotain. Alue näytti todella epäsiistiltä, koska siinä rehotti valtoimenaan horsmaa ja nokkosta.

Päädyin siihen, että puolivarjoiseen rinteeseen voisivat sopia hyvin syyshortensiat. Ne kasvaisivat vähitellen melko kookkaiksi peittämään rinteen ja kukkisivat pitkään ja kauniisti syksyn ajan. Valkoisesta vaaleanpunaiseksi muuttuva kukinnon väri tuntui myös mukavalta - pinkin ystävä kun olen.

Hankin puutarhamyymälästä kuusi syyshortensian astiataimea. Mittavan kitkemistyön jälkeen kaivoimme syvät ja leveät kuopat taimille. Rinteestä paljastui valtava kivi, joka hieman muutti suunnitelmia taimien sijoittelusta, ja jouduimme laittamaan ne hieman lähemmäksi toisiaan kuin istutussuosituksessa kerrottiin (2 - 3 metriä). Täytin kuopat rodo- ja havumullalla, joka on pH:ltaan sopivan hapanta hortensioille.

Lopputuloksesta tuli ihan näyttävä jo nyt, vaikka taimet ovat vielä pikkuisia. Ainakin ero alkuperäiseen on huomattava. Tarkoituksena on vielä peittää ympäröivä multa-alue kuorikatteella, kunhan ehditään :)

Kukinnot ovat vielä tässä vaiheessa syksyä valkoisia
Istutuspaikka ennen... 
... ja jälkeen


... ja taimien sijoittelua toisesta suunnasta


1 kommentti:

  1. Upeasta syyshortensiasta tulee mieleen alkukesän komistus: sireeni. Onnea uusille istutuksille!

    VastaaPoista