9.10.2015

Maailman paras porkkanakakku

Kauden viimeisistä porkkanoista syntyi jälleen kerran ihanan mehevä porkkanakakku. Tähän kakkuun en koskaan kyllästy! 

Porkkanakakku

4 kpl kananmunia   
3 dl sokeria   
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl ruokasoodaa   
1,5 tl leivinjauhetta  
2 tl kanelia    
1 tl vanilliinisokeria   
4 kpl porkkanaa   
1 dl öljyä   
  
Kuorrutus:  
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria   
1 tl vanilliinisokeria   
1 kpl appelsiini (raastettu kuori + osa mehusta)    
  
  
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon hienoksi raastettu porkkana. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon, lisää lopuksi öljy. 
3. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa irtopohjakakkuvuoassa 190 asteessa noin 45 minuuttia. Irrota vuoasta jäähtyneenä.
4. Sekoita hyvin tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiinin kuori raastettuna + puristettu mehu. Lisää seokseen mehua vähitellen ja varmista, että koostumus ei mene liian löysäksi. Se saa olla melko tönkköä, ettei valu kakun päältä. Sopiva määrä mehua on noin muutama ruokalusikallinen. 
5. Levitä kuorrutus nuolijalla kakun päälle. 
6. Anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua. Mehevimmillään kakku on päivän tai parin päästä valmistuksesta. 


2 kommenttia:

  1. Suussa sulavalta näyttää! Neljä porkkanaa - paljonkohan suunnilleen grammoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ottanut tuota kovin tarkasti - neljä isoa porkkanaa tai useita pieniä :) Sellainen kunnon raastekasa isolla lautasella!

      Poista