2.10.2015

Englantilainen luumukakku


Luumuja kertyi niin paljon, että niitä riitti hyvin myös luumukakkuun. Löysin reseptin Kotiliedestä ja päätin testata sen. Tuloksena oli erittäin maukas ja näyttävä syksyinen kakku. Kannattaa kokeilla!


8-10  luumua
3  munaa
3,75 dl  sokeria
200 g creme fraichea
225 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
puolen appelsiinin kuori ja mehu
puolen sitruunan kuori ja mehu

Pinnalle: mantelilastuja


1. Halkaise luumut ja poista kivet. Raasta sitrushedelmien kuori ja purista puolikkaista mehu talteen.

2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva vähitellen samalla
sekoittaen. Lisää creme fraiche.

3. Lisää taikinaan kuoriraasteet, vaniljasokeri ja mehut. Lisää lopuksi jauhot erissä ja sekoita tasaiseksi.

4. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Painele luumut taikinan päälle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista piirasta uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia. Anna jäähtyä, koristele halutessasi tomusokerilla.

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen ja varmasti myös makuinen! Kokeilenpa kakun leipomista tänään...

    VastaaPoista