17.4.2016

Kevään kukkia ja pörriäisiä

Lauantaina aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämmitti mukavasti puutarhatöissä. Myös kimalaiset ja perhoset olivat liikkeellä. Kuvaan sain tosin vangittua vain yhden kimalaisista. Krookuksia ja valkovuokkoja on putkahdellut esiin pihanurmikolta ja ruoho alkaa vihertää.

Sisällä tosi myöhässä pari viikkoa sitten kylvetyt Puerto de Moganista Kanariansaarilta tuodut tomaatin siemenet ovat nyt itäneet ja taimetkin kasvaneetkin jo hieman. Siirsin ne isompiin ruukkuihin kasvamaan lisää. Samoin myöhässä kylvetyt chilin siemenet alkavat kurkotella mullan alta esiin. Perunoita olen nyt idättänyt muutaman viikon ajan. Tänään laitoin Early Puritan -lajikkeesta muutaman perunan kasvamaan ämpäriin. Katsotaan siis, jos saataisiin juhannukseksi omia pikkuperunoita.

Sunnuntaina satoi ja illalla sateen loputtua ilma oli ihanan raikas. Iltatöinä istutin vanhaan peltivatiin ja pariin amppeliruukkuun orvokkeja. Toivottavasti ei ollut liian aikaista eli yöt pysyvät plussan puolella eikä orvokkien käy huonosti.


Koirankoppi laitettiin taas pihalle ja se otettiin innolla vastaan. 



Ämpäriperunat
Pikkutomaatit
Tulppaanitkin heräilevät

1 kommentti:

  1. Keväinen olo kauniita kuviasi katsellessa! Orvokkien sanotaan olevan sitkeitä sissejä, jotka eivät hätkähdä muutamasta pakkasasteestakaan.

    VastaaPoista