26.8.2016

Omenankerääjä on iso apu syksyisessä puutarhassa

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä NH-Koneet Oy:n kanssa

Tähän aikaan syksystä ääni, jota inhoan eniten, on terassille tai maahan tippuvan omenan pompsahdus. Juuri nyt noita ääniä kuuluu noin parin minuutin välein... Meillä on nimittäin puutarhassa kahdeksan vanhaa ja valtavaa omenapuuta ja tällaisena erinomaisena omenavuotena se tarkoittaa satoja kiloja maahan pudonneita omenoita. Osa omenoista on täysin laadukkaita ja syömäkelpoisia ja osa jo valmiiksi mätiä tai pudotuksessa vahingoittuneita. Joka tapauksessa kaikki omenat pitää noukkia maasta ylös yksi kerrallaan ja kärrätä joko mehustukseen tai kompostiin. 

Minulle täysin uutena tuotteena löytyi netistä NH-Koneet Oy.n myymä Roll-in omenankerääjä, jonka sainkin sopivasti omenakaudeksi käyttööni. Omenankerääjä on lähes 10 litran vetoinen taipuisista metallisäikeistä tehty kehikko, joka kiinnitetään pitkään varteen. Kerääjällä rullataan vähän imuroinnin tapaan omenoita maasta kehikon sisään ja kehikon täytyttyä se tyhjennetään ämpäriin tyhjennysraudan avulla. 


Pakkauksessa tulevat mukana kaikki muut osat vartta lukuunottamatta. Varreksi sopii mainiosti esimerkiksi haravan puinen varsi. Omenankerääjä on helppo ja nopea koota ja käytön voikin aloittaa lähes heti pakkauksen avaamisen jäkleen. 

Täytyy sanoa, että omenankerääjä on aivan loistava tuote! Rullaus on todella helppoa ja kevyttä ja mukaan tarttuvat niin pienet kuin isotkin omenat ja jopa melko pehmenneet, kauemmin maassa olleet pilaantuneet omenat. Jos maasta haluaa kerätä syöntikelpoisia omenoita, tämäkin onnistuu, sillä rullaus ei vahingoita omenoita lainkaan. 

Omenoiden maasta kerääminen on todella paljon nopeampaa kuin niiden käsin noukkiminen. Ennen kaikkea selkä kiittää - tällä tavalla rullailemalla kun ei tarvitse kyykkiä ollenkaan maahan asti, vaan selkä pysyy koko ajan suorana. Rullailu on myös suorastaan hauskaa - minun oli tarkoitus testailla omenankerääjää vain hetken aikaa, mutta päädyinkin rullailemaan tunniksi ja sain pihan lähes puhtaaksi pudonneista omenoista. 

Tätä tuotetta voi lämpimästi suositella kaikille omenapuiden omistajille!

Kerääjään mahtuu isompikin satsi omenoita kerralla
Tyhjennys ämpäriin on vaivatonta

Tyhjennysrauta kiinnitetään ämpärin reunaan



Tässä hieman tyylinäytettä omenankerääjällä rullailusta. Tässä rullaillaan yhdellä kädellä kuvauksen takia, mutta kahdella menee vielä huomattavasti sujuvammin!

7 kommenttia:

  1. Onpas kyllä kätevän oloinen laite! Tuollaista tarvittaisiin meilläkin!

    VastaaPoista
  2. Voi ihmettä. Voisi olla muotoilultaan lyhty tai valaisin, mutta onkin ketterä kerääjä! Liekö uutuus, kun en ole missään mainoksia nähnyt. Juuri nyt tarpeen omenasesongissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut tosiaan minäkään tällaista ennen nähnyt. Aivan loistava!

      Poista
  3. Oivallinen omenoiden kerääjä! Mistä tuollaisia löytää... PS. Blogissani on meneillään arvonta, käy osallistumassa: https://parasta-aikaani.blogspot.fi/

    VastaaPoista