22.8.2016

Syksyn merkkejä puutarhassa

Syksyn ensimerkkejä alkaa olla jo ilmassa ja puutarhassa näkyvissä. Viinimarjat kypsyivät etuajassa ja niistä on nyt tehty maistuvaa mehua pakkaseen talven ja flunssakausien varalle.

Omenoita tulee tänä vuonna hurja määrä taas kerran! Ensimmäinen pikkueräkin on jo mehustettu ja parikymmentä mehupulloa odottaa varastossa. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, on omenamehua tulossa yhteensä ainakin parisataa litraa. Monta sataa kiloa omenoita menee varmasti taas kompostiin, kun omenat ehtivät pudota maahan ja kolhiutua käyttökelvottomiksi.

Kasvihuoneella tomaatit ovat kypsyneet hurjaa vauhtia ja satoa näyttää riittävän vielä pitkälle syksyyn. Ensimmäiset Cayenne-chilitkin punastelevat mukavasti kasvihuoneella.

Pudonneista omenoista saa aikaan jotain kaunistakin ennen poisheittämistä! 
Mehustukseen lähti 35 kg omenoita ja takaisin tuli 22 litraa mehua

Pensaskrassissa on syksyn värejä

Kasvihuonetomaatit tuottavat runsasta satoa

Viinimarjoista erityisesti puna- ja valkoviinimarjat olivat satoisia tänä vuonna, musta ei niinkään.




4 kommenttia:

  1. Tuleepa teillä todella paljon omenoita. Meilläkin on pitkästä aikaa hyvä sato, mutta ei sentään noin paljon. Tykkään kyllä omenoista hurjan paljon ja on tosi mukavaa, että parin välivuoden jälkeen taas pääsee omppuja herkuttelemaan.

    VastaaPoista
  2. Kilokaupalla vitamiineja, värejä, virkeyttä! Mahtava sato!

    VastaaPoista
  3. Mahtava sato puutarhastasi. Omenoita tulee paljon hieman ongelmaksi asti, olen jakanut niitä jo naapureillekin. Tuo omenasydän niin kaunis, malttaako sitä edes rikkoa?

    VastaaPoista
  4. Hienoa satoa olet saamassa puutarhastasi. Omenasydän on aivan ihana. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Hyvää viikonlopun jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta Pohjois-Karjalasta.

    VastaaPoista