31.5.2015

Terveisiä Saksan jokilaaksoista!

Kävimme viikon pyöräretkellä Saksan jokilaaksoissa, joten blogissakin on ollut hetken hieman hiljaisempaa.

Mainin, Reinin, Moselin, Saarin ja Lahnin rannoilla kulki hienoja ja tasaisia pyöräilyreittejä, joita oli ilo ajella yhteensä 500 kilometrin verran. Näitä reittejä voi suositella vähemmänkin pyöräileville, erityisesti jokien laskusuuntaan liikuttaessa, sillä eteneminen tapahtuu melkein itsestään. Pyörätiet kulkevat lähes kokonaan poissa autoteiden viereltä eli suoraan jokivarressa ja olivat hyvin opastettuja. Reittiin sisältyi myös luonnonpuistoalueita, joilla pääsi nauttimaan rehevistä metsistä ja niityistä.

Maisemat olivat upeita ja sääkin suosi meitä. Matkan varrella oli uskomattoman paljon viinitiloja, jotka keskittyvät lähinnä rieslingviinin tuotantoon. Viiniä pääsi myös helposti maistelemaan ja ostamaan mukaan suoraan tuottajilta.


Ajoimme mm. Saksan vanhimman viinintuotantokylän Neumagen-Dronin läpi ja näimme koko Euroopan jyrkimmät viininkasvatusrinteet Zellin/Bullayn tienoilla. Siellä viiniköynnökset kasvoivat lähes kohtisuorassa rinteessä - poimimisen täytyy olla todella haastavaa!

Idyllisissä joenvarsien pikkukaupungeissa pääsimme nauttimaan kauniisti hoidetuista puutarhoista ja erityisesti juuri nyt kukoistavista rhododenroneista ja talojen seinillä kiipeilevistä ruusuista. Myös unikot kukkivat hienosti pelloilla. Tänne pitää tulla joskus uudestaankin pidemmälle reissulle!


1 kommentti:

  1. Upeita maisemia ja elävä matkakertomus. Kunpa kesäiset kelit saapuisivat vihdoin jo Suomeenkin!

    VastaaPoista