4.7.2016

Puutarhan ja kasvimaan pientä päivitystä

Ensimmäisenä lomapäivänä oli heti aikaa keskittyä hieman puutarhanhoitoon, joka työkiireiden keskellä on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle. Kävin läheisellä hovihankkijallani Lindbergin puutarhalla hakemassa hieman päivitystä kesäkukkiin ja yrtteihin. Lisäksi mukaan tarttui puutarhan ihania tomaatteja, nam!

Talon päädyssä viime kesänä istutetut Hansaland-ruusut ovat selvinneet hienosti talvesta ja kukkivat juuri nyt upeasti. Kasvihuoneellakin kurkut, kesäkurpitsat ja chilit ovat kukassa ja tomaateissa on jo isoja raakileitakin. Satoa odotettavissa runsaasti! Ja tämän kauden kokeilukasvi munakoisoperuna on lähtenyt hyvään kasvuun sekä munakoisojen että perunoiden osalta. 

Inkaliljan istutin jo hieman ruosteisiin peltiämpäriin, sopii jotnekin tosi kivasti siihen!
Ihania kukkia tulossa, suurin osa vasta nupulla 
Viime vuoden Hansaland-ruusut kukoistavat

Munakoisoperunan ensimmäinen munakoiso on jo ehtinyt kasvaa melko isoksi...
...ja lisää kukkia on tulossa. Aika kaunis tuo munakoison kukka muuten!
Tomaatitkin ovat jo aika isoja, kohta saadaan omaa satoa
Lehtikaalin soi joku öttiäinen parempiin suihin, joten yrttitelineeseen päivitn sen tilalle salviaa, katsotaan, miten käy...

4 kommenttia:

  1. Onpas muhkea munakoiso. Minulla on kasvarissa ensimmäistä kertaa munakoisoa kasvamassa. Tänään ihastelin juurikin tuota kukkaa. Se on tosi kaunis.

    VastaaPoista
  2. Oi mitä tomskuja jo sinulla! Meillä vasta kukitaan. Munakoiso-perunasta en ole aiemmin kuullutkaan, mutta alkoi tehdä heti mieli Moussakaa!

    VastaaPoista
  3. Inkalilja kuulostaa intiaanikukalta - tosi viehkeä! Kaunotar on myös munakoiso kukkiessaan. Jännittävää odottaa sitten perunoita alakerrasta:)

    VastaaPoista
  4. Komea munakoiso ja vielä komeammat tomaatin raakileet;)

    VastaaPoista