26.7.2016

Tsatsikia ja kesädrinkkejä hellepäivän iloksi

Lomalla ehtii kokeilla kaikenlaista pientä uutta keittiössä, tällä kertaa itsetehtyä tsatsikia ja uutta reseptiä kesäiseen drinkkiin. Nämä toimivat ihanasti helteisen kesäpäivän vilvoittajina!

Kasvihuonekurkkuja tulee tällä hetkellä melkein liikaakin ja niistä on kiva kehitellä välillä jotain erilaista. Tällä kertaa tein grilliruuan lisukkeeksi raikasta tsatsikia, joka syntyy nopeasti ja helposti jääkaappiin tekeytymään.

Meillä on tapana tehdä oman maan mintuista mojitoja. Tänään molemmista lähikaupoistamme oli uskomatonta kyllä lime täysin loppu, joten mojito ei onnistunut. Vadelmia taas löytyy nyt kotipuutarhasta yllinkyllin, joten kehittelin omasta päästä jotain uutta aperitiiviksi - vadelmaisen Napue Gin -kesädrinkin. Täytyy sanoa, että kokeilu onnistui mainiosti ja päätyy varmasti jatkossakin Torpan drinkkilistalle :)

Raikas tsatsiki

Puolikas isosta kurkusta
Puoli teelusikallista suolaa
Pari desiä turkkilaista jogurttia
Valkosipulin kynsi
Loraus oliiviöljyä
Ripaus mustapippuria
Ripaus sokeria
Muutama mintun lehti

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita mukaan suola. Valuta hetken ajan siivilässä ja painele pois ylimääräinen vesi. Sekoita kurkku ja jogurtti keskenään ja purista valkosipulin kynsi sekaan. Lisää oliivilöjy, mustapippuri ja sokeri sekä mintun pieneksi silputut lehdet. Laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi ja koristele mintun lehdillä.




Vadelmainen Napue Gin (ainekset 2 drinkkiin)

Noin desi tuoreita vadelmia
4-5 tl ruokokidesokeria
Pari ohutta sitruunaviipaletta
Muutama mintun lehti
8 cl Napue Giniä
Jääpaloja
Novelle Citronelle -vettä tai vastaavaa

Murskaa vadelmat haarukalla ja sekoita mukaan ruokokidesokeri. Jaa sose lasien pohjalle. Leikkaa sitruunaviipaleet ja mintunlehdet pieniksi paloiksi ja lisää laseihin. Lisää 4 cl Napue Giniä per lasi ja sekoita hyvin. Täytä lasi jäillä ja Novelle Citronelle -vedellä. Koristele pilleillä, mintulla, vadelmilla ja sitruunaviipaleilla. Anna jäähtyä hetki ja nauti!


Tutustu Napue Giniin tarkemmin

1 kommentti:

  1. Kiitos herkullisista ja raikkaista resepteistä! Hienoa myös, että Napue Gin on jo maailmanmainettakin niittänyt!

    VastaaPoista